Τοποθέτηση τελεφερίκ στο ξενοδοχείο "Ροδόσταμο"

Το ξενοδοχείο “Ροδόσταμο” αποτελεί μια κλασσική περίπτωση ξενοδοχείου που η τοποθέτηση ενός εξωτερικού τελεφερίκ, ήταν αναγκαία.

Το ξενοδοχείο

Το ξενοδοχείο “Ροδόσταμο” (Rodostamo)  αποτελεί ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων που προσφέρει πολυτελή μπάγκαλοου , βίλες και δωμάτια. Βρίσκετε στον πανέμορφο όρμο του Κομμένου στην Κέρκυρα. Ο επισκέπτης μπορεί να βρει όλες τις ανέσεις που θα περίμενε από ένα μεγάλο καλοκαιρινό θέρετρο: Σπα, πισίνες, κήπους, παραλίες, χώρους αναψυχής, εστιατόρια και μπαρ. Μα το πιο σημαντικό είναι η εύκολη πρόσβαση χωρίς πολύ περπάτημα τους χώρους αυτούς, η οποία είναι εύκολη μέσω του εξωτερικού τελεφερίκ που διαθέτει το ξενοδοχείο.

 

Πως το τελεφερίκ βελτιώνει την πρόσβαση

Μεγάλες αποστάσεις

Το ξενοδοχείο είναι κτισμένο πάνω σε έναν καταπράσινο λόφο. Το κεντρικό κτήριο του βρίσκετε στους πρόποδες του λόφου μέσα σε μια κοιλάδα από ελαιόδεντρα. Τα μπάγκαλοους, οι βίλες και οι ξενώνες από την άλλη βρίσκονται στην κορυφή του λόφου αυτού. Σε ένα τόσο μεγάλο ξενοδοχείο οι  αποστάσεις που θα έπρεπε κάποιος να διανύσει είναι αρκετά χρονοβόρες.

Η λύση του τελεφερίκ

Το εξωτερικό τελεφερίκ στην συγκεκριμένη περίπτωση ενώνει την κορυφή του λόφου με τις κεντρικές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, στους πρόποδες. Διασχίζει με αυτόν τον τρόπο γρήγορα μια μεγάλη διαδρομή η οποία θα έπρεπε να γίνει με σκάλες. Η πρόσβαση σε διάφορους χώρους γίνετε μέσω ενδιάμεσων “στάσεων”,  από όπου μπορεί να επιβιβαστεί ο επισκέπτης. 

Ξεκούραστη διαδρομή

Πλέον οι πελάτες του ξενοδοχείου όχι μόνο δεν χρειάζεται να διανύουν την κουραστική διαδρομή με τις σκάλες ,αλλά μπορούν να μετακινηθούν και πιο γρήγορα.

Άτομα με ειδικές ανάγκες

Για άτομα με ειδικές ανάγκες οι σκάλες είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, παρόλα αυτά μέσω του επικλινή ανελκυστήρα έχουν έναν εύκολο τρόπο να μετακινηθούν μέσα στο ξενοδοχείο.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται το τελεφερίκ σε λειτουργία. Η λειτουργία του παραμένει αθόρυβη όχι μόνο για να διασφαλίζει την εναρμόνιση του με το περιβάλλον, αλλά και να μην ενοχλεί τους επισκέπτες του ξενοδοχείου. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο θάλαμος του τελεφερίκ μπορεί να έχει ποικίλες διαστάσεις και παραμετροποιείται με βάση τις ανάγκες σας.